BLONDIE

Magic Miriam Gucci Star s. 22.05.2018

"BLONDIE"

Blondie löytyi Latviasta paikallisen arvostetun kasvattajan kautta. Blondie syntymänimen loppuosa oli annettu Gucci Star, me saimme sitten keksiä jotain M-kirjaimella alkavaa siihen eteen. Mieheni sanoi että ei voi olla muu kuin Magic Miriam kun vihdoinkin saatiin pentu, pitkän etsimisen ja odottelun jälkeen.

Lähdin mieheni Micken ja nuorimmaisen poikamme Mion kanssa hakemaan Magic Miriam Gucci Staria Latvian Bauskasta, heinäkuussa 2018. Tapasimme siellä ollessamme Blondie äidin ja isoisän ja myös oikein mukavia ihmisiä ja heidän perheitä, venäjänspanieli kasvattajia. Kotimatkalla mietittiin kutsumanimeä ja jossain matkalla ennen Eestin rajaa niin Mio sen lohkaisi että Blondie! Siinä se sitten oli tytön kutsumanimi.

Blondie tuli perheeseemme  sen takia että oli aika ottaa uusi koira talouteen ja rotu valikoitui tietysti tulevaisuuden suunnitelmia ajatellen. Meillä oli vain myönteisiä kokemuksia rodusta, meidän ensimmäisestä venäjänspanielista Olgasta sekä Dinasta jolle nyt haluttiin kaveri. 

 

Kun lähdettiin etsimään pentua niin kriteerit vanhempien sukutaulua ajatellen olivat hyvin selkeät. Pitää olla taustana menestyvää metsästys osaamista sekä myös näyttelypuolen tulosta vanhemmilla ja jos ei heillä niin sitten pitää isovanhemmilta löytyä näitä taustoja.

 Tiesimme että haasteet ovat suuret löytää pentue näillä kriteereillä kun kasvattajia vain muutamia Baltian maissa.

Onneksi löydettiin jokseenkin näillä taustoilla oleva pentue ja sieltä meille pentu. Näihin aikoihin piti vielä olla pyyntönä ettei häntää typistetä.

Blondie isä Tyson Star täytti loistavasti asettamamme näyttelykriteerit, Blondien emon isä vastasi täydellisesti niin näyttelytuloksiltaan että palkittuna metsästyskoirana, toiveemme kevyesti. 

Blondie on täydellinen venäjänspanieli, niin luonteensa puolesta kuin myös ulkoiset kriteerit ovat juuri rotumääritelmän mukaiset. Se mikä on mielestämme erittäin positiivista on se että koskaan aikaisemmin meitä ei koiralliset tai koirattomat ihmiset ole näin usein pysäyttäneet ollessamme kävelyllä koirien kanssa. Ihmiset  ihastelevat ulkomuoto ja kyselevät rodusta, jopa autoja pysähtynyt ja sieltä huudeltu että odottakaa vähän niin hän (kuljettaja) tulee juttelemaan.

Meillä kävi tietysti myös tuuria että saimme juuri Blondien. Tulevasta pennustamme olimme suunnitelleet että mikäli kaikki asiat ovat toiveittemme mukaisia, saamme Blondiesta hyvän rodun edustajan sekä emon useille pentueille ja näin kasvattamaan venäjänspanieli populaatiota Suomessa.

Blondie rakastaa uimista, ihan uimisen takia mutta vedestä nouto on myös rakas harrastus, riistapukin nouto ihan ykkösenä. Toinen lempiharrastus on niityllä siksak-juokseminen ja lintujen ylös ajo. Jänisten jälkien seuraaminen on upeata työtä, siistiä kun sieltä yhtäkkiä lähteekin jänis juoksemaan. Mistä tiedämme että puskissa on peuraa, Blondielta pääsee niin kimakka ääni että ennen ei olla kuultu. Sitä ollaan saatu huomattavasti vähentymään

Se mikä myös on erittäin hienoa Blondien kohdalla on että synnytykset ovat olleet erittäin helppoja. 

Blondie on varsinainen mamma, eli putsaa, ruokkii ja jopa leikkii pentujensa kanssa.

Se mikä on upeata on että miten hienoja pentuja on Blondiesta lähtöisin.

Blondie askellusta