B-PENTUEEN ESITTELY

Sivulla esittelemme 25.03.2022 syntyneen B-pentueen.

Pennut 1-3 viikkoisina

Pennut 4-6 viikkoisina

Pennut 7-8 viikkoisina

TEDDY

Lintubongarin Bohemian Rhapsody

Teddy, oli nimensä mukaan oikea karhu, lempeä ja rauhallinen. Teddylle löytyi hyvä koti lapsiperheestä jossa harrastetaan Teddylle sopivaa toimintaa.

 

Omistajien kertomaa:Lintubongarin Bohemian Rhapsody eli kavereiden kesken Teddy asuu perheineen Inkoossa. Perheeseen kuuluu vanhemmat, 15v ja 11v tyttäret sekä kaksi kissaa.

 

 

Teddy rakastaa metsälenkkejä ja koirakouluja mutta viihtyy myös hyvin sohvalla kuorsaten. Teddyn kanssa on käyty erilaisissa koulutuksissa, joista saatuja oppeja on pyritty ylläpitämään kotona. Teddy ja isäntä ovat molemmat nopeita oppimaan uusia ”temppuja”. Teddy on todella vilkas mutta osaa useimmiten keskittyä isäntään, vaikka onkin vielä nuori.

Ajatuksena koiran hankinnassa meillä oli että koirasta saisi metsästyskaverin ja perhekoiran. Venäjänspanieli Teddy onkin osoittautunut täydelliseksi perhekoiraksi, joka rakastaa perhettään ja on aina iloinen kun tapaa jonkun tutun ihmisen. Tuntemattomat eivät juurikaan kiinnosta ja tämäkin ominaisuus on hyvä. 

Teddy viihtyy hyvin autossa ja on todella suosittu isännän työpaikalla, toimistossa jossa saa paljon rapsutuksia. Teddy on myös hiljainen tyyppi eli ei hauku jos ei ole aihetta. Töissä ihmettelevät, että osaako edes haukkua

Metsästyksestä ei vielä ole muuta kokemusta kuin lintupassissa isännän kanssa istuskelu ja lintujen haistelu. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus harrastaa vesilintujen noutoa ja peurojen ylösajoa.

Miten tässä onnistutaan, saadaan nähdä myöhemmin mutta ensi syksynä olisi tarkoitus kokeilla. Tähän sopivia koulutuksia on tarkoitus käydä.

Video:

LUNA

Lintubongarin Blaze Of Glory

Rek.numero: ER27526/22

Jalostustietojärjestelmään KoiraNet

 

Luna oli pentuna valpas ja erittäin suloinen, siis oikea prinsessa. Hänelle valittiin koti jossa oli kiinnostusta rodunomaisille harrastuksille. 

 

Med ägarens egna ord / omistajan kertomaa:

 

Luna har sedan första dag spridit glädje runt sig. Hon utstrålar en sådan glädje med både ögon och kroppspråk och charmar alla hon träffar. 

Luna har varit på en par valpkurser, vi har tränat grundlydnad och lite apportering och nu i vår ska vi prova på agility och rallylydnad och se vad som skulle passa oss bäst. Lite jakt på hösten kommer vi va med på också.

Följsamhet och kontakt har fungerat bra redan från början och vi har tränat detta dagligen så även då hon går utan koppel håller hon hela tiden kontakt och vill hålla sig i närheten.

Hon har fungerat bra med människor i alla åldrar och är social och tycker om att kramas med alla. Är inte reserverad mot människor men vaktar och meddelar med skall då hon hör något på gården. Andra hundar fungerar det bra med också och hon har träffat och lekt med både stora och små hundar.

Luna är en riktig charmig hund med glimten i ögat. Hon trivs bäst ute i skog och natur men tycker också om att mysa på soffan, helst i famnen.

Video:

ARMI

Lintubongarin Be My Lover

Armi, meidän rohkea ja reipas tyttö päätyi juuri sellaiseen kotiin mitä varten oli syntynytkin. Armi muutti Espoosta omaan kotiin Hyvinkäälle.

 

Omistajien kertomaa:

Armi on tullut metsästävään perheeseen, jossa jo ennestään oli kaksi beaglea. Työnjako jatkossa on selvä: piikeleillä jänistä, Armi hoitaa lintuhommat. 

Nyt treenaillaan kotosalla ja ammattilaisen opein kursseilla. Syksyllä -23 pitäisi jo uskaltautua metsälle. Armi on villinvallaton ja loputtoman energinen. Tuulennopeana ja ketteränä upeaa seurattavaa missä ikinä liikkuukin.

SAGA

Lintubongarin Burning Love

Saga oli pentuna vauhdikas, veljensä Snubben kaltainen. Rohkea ja utelias tyttö. Pääsi juuri oikeaan kotiin jossa Saga varmasti saa tehdä sitä mitä Sagan haluaakin tehdä. 

Etsimme koiraa, joka viihtyy hyvin kotona, mutta samalla on toimiva metsästyskoira. Tällainen Sagasta näyttäisi todellakin tulevan. Saga haluaa olla kotona mukana kaikessa, mitä ympärillä tapahtuu, mutta nauttii myös ihan vaan olemisesta ja nukkumisesta. 

Sagalla on äänekäs vahtihaukku, mutta sitä se käyttää säästeliäästi eikä muutenkaan juuri pidä itsestään ääntä. Kuonolla tökkiminen ja silmiin katsominen riittävät yleensä ihmisten huomion saamiseen.

Saga on innokas tekemään temppuja ja oppii nopeasti uudet jutut. Ryhti nousee ja silmät valpastuvat, kun se huomaa, että on koulutushetken aika. 

Saga on kiltti ja tottelevainen. Tuttujen koirien leikkihetkistä ei meinaa loppua tulla. Mutta toisaalta vieraisiin koiriin ja ihmisiin tutustuminen ottaa aikansa. 

On käyty kokeilemassa noseworkkia ja temppukurssia. Tulevaisuudessa mennään myös lintukoirille tarkoitetuille kursseille.

Saga viihtyy metsässä ja huomaa kyllä erittäin hyvin lähistöllä liikkuvat eläimet ja niiden hajut. Vielä ei ole varsinaisesti metsästetty, mutta riistanhajulle se on päässyt ja vietti vaikuttaa vahvalta.

SNUBBE 

Lintubongarin Born To Be Wild

 

Omistajan kertomaa:

 

Snubbe odotettiin pitkään ja hartaasti perheenjäseneksi. Jo autossa matkalla uuteen kotiin Snubbe osoitti suuria seikkailijan merkkejä pyrkimällä nelitassuvedolla rohkeasti tutustumaan kaikkeen uuteen ja jännittävään

Sellaisena Snubbe on pysynyt tähän päivään asti. Iloinen, avoin ja seikkailun haluinen veijari, joka uskoo, että jokainen uusi ihminen ja koira on potentiaalinen uusi ystävä.

Snubbe on taitava oppimaan uusia asioita ja onkin ollut mukana metsällä ja tokotreeneissä, jo aivan pienestä pennusta asti. Muutenkin mökkeily on Snubben mielestä aivan mahtavaa ja Snubbe haaveileekin, että muutamme mökille pysyvästi.

Me tehdään Snubben kanssa niin paljon kaikkea… Seuraavan syksyn ohjelmana on ensimmäinen pitkä yhteinen metsästysreissu Pohjois-Ruotsiin ja metsästyskokeisiin valmistautuminen.

 

Snubbe on niin kiva veijari, ettei sanat riitä kuvailemaan, se on sellainen kultaharkko…

Video:

WINDY

Lintubongarin Blowing In The Wind

Meidän suloisuudelle, Windylle, löytyi ihana rakastava koti  perheestä joka asuu Vesilahdella.

 

Omistajien kertomaa:
Windy on ollut meillä vasta muutaman päivän, mutta valloittanut reippaalla olemuksellaan koko perheen sydämet. Windy on rohkea, rakastettava, täyden kympin tyttö.

Tässä kuvia pentuajoista näihin päiviin. Windy on metsän tyttö ja rakastaa puuhailla kaikkea. Ulkona Windy on suuri metsästäjä ja sisälle tullessa muuttuu kainalossa viihtyväksi kullannupuksi. Riistaviettiä löytyy, joten tarkkana saa olla, missä päästää juoksentelemaan. Ajattelen niin, että lottoaminen on kohdallani turhaa, koska olen jo saanut sen seitsemän oikein kun Windy tuli meidän elämään.