A-PENTUEEN ESITTELY

Sivulla esittelemme 13.02.2021 syntyneen A-pentueen pennut

Alku

2-4viikkoa

Ennen kotiinlähtöä

”SLAVA”

PMV-22 V-22 Lintubongarin Adonis

Rek.numero: ER22496/21

Jalostustietojärjestelmään

Slava, komea poika upeilla silmillä. Porukan rauhallinen ja rauhoittaja liideri. Vapaaksi päästettynä vauhtia piisasi. Upealle urospennullemme, pentueen rauhallliselle isoveljelle, löytyi mitä rakastavin koti Helsingistä.

Slava, perheen omin sanoin:

Slava tuli meidän kahden aikuisen perheeseen huhtikuussa 2021. Pentuaika meni lopulta nopeasti ja kohta meillä on jo 2-vuotias aikuinen koira. Slava on luonteeltaan helposti innostuva, rohkea ja myös hieman itsepäinen.

Oppiminen on ollut nopeaa sekä Slavalla että omistajilla. Arkitottelevaisuus on hyvällä mallilla, vaikka viime aikoina kotinurkilla lenkkeillessä jotkut uroskoirat saavat kuulla kunniansa.

Olemme harrastaneet noseworkia ja Slava on taitava nenätyöläinen. Nosework kisoihin emme ole vielä ehtineet, mutta sekin saattaa tulevaisuudessa olla edessä. 

 

 

 

Virallinen näyttelyura alkoi elokuussa 2022 Kuopion Sawo Show’ssa ja menestys oli taattu. Komea poika on saavuttanut useita palkintoja ja viimeisimpinä titteleinä Koiramessuilta PMV-22 ja V-22.

Slavan varsinainen titteli on kuitenkin kotikoira. Parasta on se, että Slava on sisällä rauhallinen sylikoira, mutta kun asioita tehdään, ne tehdään sata lasissa. Riistavietti kotikoiralla on kova ja rauhoittumista tällä saralla on jouduttu harjoittelemaan. Paikallaan istuvista rusakoista mennään nykyisin jo ilman ajohaukkua ohi. Kutsumattomia vieraita meille ei tule, siitä Slava pitää huolen eli vahtiviettiä löytyy. Vieraat ihmiset ovat välillä epäilyttäviä ja niitä pitää saada haistella omassa tahdissa. Yhteenvetona Slava on aktiivinen ja mukava perheenjäsen, jota ilman elämä olisi paljon tylsempää.

 

Terveisin Sini, Lauri ja Slava 

 

Videot:

”MURU”

FI MVA V-21 JV-21 HeW-22 PMV -22 Lintubongarin Afrodite

Muru, ihana sydäntensärkijä ja hellyttävä ihanuus. Oppi nimensä ensimmäisenä ja luokse tulon. Aivan äitinsä näköinen. Sai juuri sellaisen kodin mitä toivoimmekin.

Muru, perheen omin sanoin:

Muru esiteltiin jo pentulaatikossa A-pentueen missinä, ja pieneksi yllätykseksi tämä karvakorvainen ja veijarimainen prinsessa päätyi perheeseemme. Meille tärkeää oli löytää aktiivinen ja iloinen koira, joka viihtyisi kouluikäisten lasten kanssa, ja jonka kanssa olisi mahdollista ulkoilla yhdessä ja harrastaa jotain. Venäjänspanielirotu on täyttänyt nämä kaikki odotukset ja enemmänkin. Emme olleet suunnitelleet etukäteen mitään tiettyä harrastusta, vaan tärkeintä oli, että koira pitäisi itse tekemisestä niin paljon, että siitä tulisi hauskaa kaikille.

Muru on osoittautunut todella innokkaaksi tekemään mitä tahansa omistajiensa kanssa, ja olemmekin käyneet hänen kanssaan pentukoulutuksen jälkeen agilityssä, noseworkissä ja näyttelyissä. Kun reppua pakataan lähtöä varten, Muru suorastaa kihisee innostusta. 

Haastavinta on ollut ehkä vireen hallinta, innostus kun voi purkautua odotushetkissä omistajan haukkukäskyttämisenä. Muru ei voi ymmärtää, miksi ei voisi vaan koko ajan tehdä sitä, mitä on tultu tekemään. Yhteisen tekemisen lisäksi luonnossa liikkuminen ja koirakavereiden kanssa telmiminen tekee Murun onnelliseksi. 

Kotona Muru on ihana perhekoira, joka on oppinut namien motivoimana aikamoisen määrän hyödyllisiä ja hyödyttömiä temppuja. Uuden oppiminen on Murun mielestä erittäin hauskaa, mutta pieni jäynänteko kuten hanskojen varastaminen vielä huvittavampaa.

Venäjänspanielit ovat vieraita kohtaan usein varauksellisia ja voivat puolustaa reviiriään ja perhettään tunkeilijoita vastaan. Monelle rodun ihmettelijälle olemme todenneet, että vaikka rotu muistuttaa cockerspanieleita ulkoisesti, ovat nämä työkoirinakin käytetyt spanielit perusluonteeltaan kipakampia. Se tulee huomioida myös kasvatuksessa, jotta koira löytää oman paikkansa perheessä. Vaikka vieraat ihmiset eivät aina ole mieleen, Muru on kuitenkin käyttäytynyt erinomaisesti esimerkiksi näyttelytuomareiden kanssa.

Murun näyttelymenestys on ollut meille todennäköisesti suurempi yllätys kuin sitä ennakoineille kasvattajille. Vaikka meillä ei ollut oikein käsitystä koiranäyttelyistä ja suhtautuminen oli hieman varauksellista, olemme löytäneet oman tavan osallistua niihin. Venäjänspanieli ei-turkkirotuna ja vapaasti seisotettavana on melko helppo esitettävä myös kokemattomammalle. Olemme omalla rennohkolla tyylillämme edenneet ensimmäisenä venäjänspanielina jopa Messukeskuksen suuren koiranäyttelyn noutavien, ylösajavien ja vesikoirien FCI8-ryhmäkilpailuun. Se oli todella mieleenpainuva ja hauska kokemus, erityisesti kun Muru näytti viihtyvän myös isommissa parrasvaloissa. Näyttely- ja muuta harrastustoimintaa tulemme jatkamaan tulevaisuudessakin Murun ehdoilla.

Videot koulutus ja harrastus:

Muut videot

”AAVA”

Lintubongarin Ariadne

 Rek.numero: ER22495/21

Jalostustietojärjestelmään KoiraNet

Aava, nappisilmämme, toinen ”kaksosista”. Tarkkailija joka kyllä ilmoitti jos jotain oli vailla. Aavalle valittiin koti joka varmasti täyttäisi niin hänen kuin omistajien toiveet.

Aava, perheen omin sanoin:

Aava asuu perheineen Järvenpäässä Keski-Uusimaalla. Koiraa ottaessa pohdimme eri rotuja pitkään. Minulle koiran piti olla riistaviettinen, joko seisoja tai ylösajava. Puoliso halusi sosiaalisen koiran, joka ei ole kovin isokokoinen ja jonka kanssa voi harrastaa monipuolisesti. Törmäsimme venäjänspanieliin rotuna, kävimme katsomassa useampaa aikuista koiraa tutustuessa rotuun ja nähdäksemme erilaisia yksilöitä. 

Osallistuimme kevättalvella 2021 Venäjänspanielikerhon tapaamiseen, jossa paikalla oli paljon venäjänspanieleita.

 Tuolloin tapasimme myös Milkan ja Mikaelin ensimmäisen kerran.

Totesimme, että tässä on rotu, joka täyttää molempien meidän tarpeemme mitä koiralta alun perin halusimme! Otimme yhteyttä Lintubongarin Kenneliin, jonne pentuja oli tulossa ja tästä asiat lähtivät rullaamaan niin, että Aava tuli meille keväällä 2021. 

Aava otettiin perheenjäseneksi sekä harrastuskoiraksi metsästykseen.

Aava on osoittanut olevansa mahtava kaveri missä ikinä menemmekään. Metsästyskoulutus on edistynyt hyvin, ja tästä Aava nauttiikin täysin rinnoin. Aava on nopea oppimaan, mutta osaa myös olla itsepäinen ja huumoria täytyy olla kouluttajalla toisinaan reilusti. Aava on erittäin perso herkuille, joten koulutus nameilla on helppoa.

Luonteeltaan Aava on reipas, heti valmiina toimintaan, ja tämä ilmaistaan vauhdikkaalla hännän heilutuksella. Aavalla on paljon energiaa, ja onkin tärkeää, että sitä saadaan purettua päivittäin lenkeillä sekä aivotyöskentelyllä.

Aavan ”päälajina” on metsästys. Mahdollisesti SPME-kokeitakin Aavan kanssa tullaan kokeilemaan. Näyttelyissä emme ole vielä käyneet yhtä pentunäyttelyä lukuun ottamatta, mutta ajatuksena on ainakin kertaalleen käyttää Aava näyttelyssä. Olemme myös jälkitreenejä tehneet paljon erilaisella riistalla. Myös TOKO:ssa on käyty.

Aava on ollut juuri sitä mitä haimmekin. Täydellinen perheenjäsen ja mahtava harrastuskaveri. Tämän koiran kanssa voi harrastaa monipuolisesti eri lajeja. Terveisin Kira, Severi & Aava”

Videot koulutus ja harrastus:

Muut videot

”LYCKA”

FI MVA HeJW-21 Lintubongarin Artemis

Lycka, kaikista ilmekkäin ja oikea suloisuus, pieni ja pippurinen kaunotar jo pienenä. Hänelle löytyi juuri se koti jonne hänet toivottiin. Molempien osapuolten ilo, niin Lyckalle kuin uudelle omistajalle.

Lycka, perheen omin sanoin:

Lycka asuu perheineen ja ISO-siskon springerspanieli Pennin kanssa Vihdissä. Lycka saavutti joulukuussa tittelin HeJW-21, eli Helsinki Junior Winner 2021 Helsingin Messukeskuksessa.

Lycka (Lintubongarin Artemis s. 13.2.2021) oli hartaasti odotettu pentu. Lycka tuli meille perheenjäseneksi ja harrastuskaveriksi. Perheeseemme kuului entuudestaan englanninspringerspanieli Penni ja Lycka pääsikin heti kun tuli kotiin treenihalleille tutustumaan.  

Lycka on osoittautunut ihanaksi harrastuskoiran aluksi. Lycka on aina innoissaan mukaan lähdössä, haluaa miellyttää, on rohkea ja palautuu todella nopeasti myös vähän jännittävistä asioista.

Lyckan päälajina tulee olemaan agility. Junnu onkin osoittanut olevansa nopea ja välillä jopa jo irtoaa hienosti.

Moni onkin kentän vieressä ihastellut Lyckan nopeutta ja intoa tehdä yhdessä, Lyckan korkeutta onkin jännätty isommalla porukalla, rotumääritelmän mukaan kun se liikkuu 38-45cm ja medikoiran säkä pitäisi olla alle 43cm. Mutta Lycka näyttää jäävän mediksi!  

Agilityn ohella treenailemme rally-tokoa. Lycka on todella nopea oppimaan ja monesti pari onnistunutta toistoa riittää niin koira on jo hoksannut mitä vaaditaan. Olemme myös treenaileet mejää sekä noseworkin alkeita. Lycka rakastaa kaikkea mitä hänen kanssaan lähtee tekemään! Saakin nähdä mitä kaikkea innostumme kokeilemaan.  

Lycka on myös pennusta lähtien treenaillut näyttelyitä varten. Rodussa ihastuimmekin siihen, että venäjänspaneleita ei ole eroteltu näyttö- ja käyttöpuoleen. Näyttelytreenit ovat myös olleet pennulle ja nuorelle koiralle hyvää sosiaalistamista ja käsittelytreeniä. Kasvattajat eivät paljoa tarvinneet innostaa viedä koira näyttelyihin, olemme kerenneet käymään kahdesti pentuluokassa ja kahdesti junioriluokassa.  

Venäjänspanieli on juuri mitä haimmekin, aktiivinen harrastuskoira joka on valmis aina kaikkeen! Meitä saa aina nykäistä hihasta ja tulla juttelemaan.  

Terkuin: Johanna, Pietari, Penni ja Lycka 

 

Videot koulutus ja harrastus:

Videot muut:

”VENJA”

Lintubongarin Athene

Venja, ensimmäinen ”kaksosista”. Hurmuri, villi pikku painija joka osasi kaiken ekana, valpas! Venja sai kodin jossa häntä olikin odotettu kun ei nähty kuin teamsin välityksellä. Luonteen puolesta juuri sen kodin jota tarvitsi.

Omistaja kertoo:

Omistajan sanoin:

Venja asustelee Kiuruvedellä viisihenkisen perheen lellittynä lemmikkinä yhdessä karkeakarvaisen saksanseisoja Keken ja Viivi-kissan kanssa. Venjalla on supertarkka nenä ja hurja hinku jahdata kauriita ja jäniksiä, joita lähistöllä riittääkin.

 Venja tykkää mökillä uimisesta ja kaikenlaisesta metsästyksestä, mutta riistan noutohommat eivät ole niin kovin mieleisiä. Myös jälkilöylyissä saunominen ja ulkona vapaana juokseminen on mieleistä puuhaa ja se maalla hyvin onnistuukin.

Venja on perheelleen omistautunut ja kiintynyt eikä niin paljon muista välitä, mutta on oppinut vieraitakin sietämään ja jopa rapsutettavaksi heittäytymään. Vahtiviettiä löytyy sopivasti tästä pumpulisen näköisestä, mutta sopivan pippurisesta pakkauksesta, jolta ei kestävyys lopu kesken. Tarvittaessa sohvaperuna ja kainalossa nukkuja, ihana pakkaus 🙂

 

Videot: